Vapaaehtoistoiminta

Etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaamme! Kiinnostaisiko auttaa talkoissa tai esim. olla mukana järjestelmässä kahvilapäiviä? Etsinnässä on jatkuvasti myös uusia vapaaehtoisia eläintenhoitajia ja koirien ulkoiluttajia. 


Eläintenhoito eläinsuojelukeskuksella

Eläinsuojelukeskuksella on palkattua henkilökuntaa, jotka vastaavat keskuksen eläinten hoidosta ja hyvinvoinnista. Vapaaehtoiset ovat apuna eläintenhoidossa, pääosin kissojen ja kanien parissa. Työtehtäviin perehdytetään. Henkilökunta vastaa kokonaan kissahotellista, eläinten lääkinnästä ja karanteenissa olevien kissojen hoidosta. Vapaaehtoistehtävät ovat terveiden kissojen parissa tehtäviä ruokinta- ja siivoustöitä. Voit itse valita haluamasi määrän vuoroja. Osa käy viikottain ja osa kerran parissa kuukaudessa. Kaikkien apu on arvokasta! Keskus sijaitsee Lappeenrannan Mustolassa julkisen liikenteen äärellä.

Vapaaehtoistehtävään on vaatimuksena kohtalainen fyysinen kunto (nostoja, kyykistymistä ja kumarteluja tulee tehtäviä tehdessä), voimassa oleva jäykkäkouristusrokote ja mahdollisten omien kissojen rokotukset tulee olla ajan tasalla. Ohjeet ovat suomeksi, joten suomenkielentaito on välttämätön väärinymmärrysten välttämiseksi.

Tulisiko sinusta uusi vapaaehtoinen eläintenhoitaja? Otathan yhteyttä kasey.vuorovastaava@gmail.com


Kodittomien koirien lenkittäminen

Eläinsuojelukeskuksella asuu myös kodittomia koiria, joiden ulkoiluttamiseen toivotaan apua vapaaehtoisilta. Keskuksen henkilökunta vastaa koirien ruokinnasta ja hyvinvoinnista, sekä huolehtii päivittäisestä liikunnasta. Henkilökunnan avuksi kaivataan vapaaehtoisia auttamaan koirien pitempien lenkkien kanssa. Yhdistyksen koirat ovat usein haastavia, joten kokemattomammille on lenkkikavereita tarjolla harvemmin. Myös helpompia koiria on keskuksella ajoittain, joten kaikentaitoiset koirien ystävät voivat ilmoittautua vapaaehtoistyöhön. Valitset itse haluamasi lenkkikaverin ja sopivat lenkityspäivät! Osa käy miltei päivittäin ja osa harvemmin. Otathan huomioon, että yhdistyksen eläimiä käsitellään ja koulutetaan eläinystävällisin keinoin.

Alkaisitko lenkkikaveriksi kodittomalle koiralle? Otathan yhteyttä kasey.koirat@gmail.com


Kahvilapäiviin etsitään lisää vapaaehtoisia!

Haluatko auttaa yhdistystä varainhankinnassa? Oletko sosiaalinen ja ihmisten parissa viihtyvä?

Miun Kahvila on eläinsuojelukeskuksen yhteydessä toimiva kahvila, jota pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Kahvila sijaitsee Lappeenrannan Mustolassa. Julkisella liikenteellä pääsee kulkemaan keskukselle. Vapaaehtoiset ilmoittautuvat haluamiinsa vuoroihin. Kahvila on auki yleensä lauantaisin klo 14-17 ja lisäksi välillä muina ajankohtina, mikäli vapaaehtoisia löytyy vuoroihin. Voit valita miten usein käyt. Osa käy miltei viikoittain ja osa parin kuukauden välein. Jokaisen apu on arvokasta! Kahvilavapaaehtoiset huolehtivat myyntituotteiden laitosta vitriiniin ja asiakaspalvelusta kahvilan aukiollessa. Tehtäviin perehdytetään.

Voisiko sinusta tulla uusi vapaaehtoinen yhdistyksen kahvilaan? Otathan yhteyttä miun.kahvila@gmail.com


Kiinnostaako leipominen yhdistyksen myyjäisiin tai kahvilaan?

Etsimme innokkaita kotileipureita valmistamaan yhdistyksen myyjäisiin ja kahvilaan erilaisia leivonnaisia. Kahvilaan tehtävistä leivonnaisista on mahdollista hakea raaka-ainekustannukset yhdistykseltä ohjeiden mukaisesti. Myyjäisten ja kahvilan tuotoilla rahoitetaan yhdistyksen tekemää eläinsuojelutoimintaa. Katso lisätietoja täältä.


Katso kaikki avoimet vapaaehtoistyötehtävät TÄÄLTÄ